Ont i ryggen av att bära barn

Det är mysigt att bära barn men inte när detta leder till ryggont. Vad kan du göra då du vill bära ditt barn men det känns som att din rygg går av när du gör det? Dags för en bra bärsele eller bärsjal!

Viktigt att sprida vikten

För det första är det viktigt att sprida barnets vikt över axlar och rygg på ett sätt som gör att du orkar med. Det finns bärselar och bärsjalar som är särskilt framtagna för detta. Läs recensioner av olika bärselar för att hitta den som är bäst anpassad till ryggproblem.

Bär barnet på ryggen!

Du måste inte bära barnet framtill. Många gånger kan det faktiskt vara lättare att ha barnet på ryggen. Det kan du göra med en bärsjal såväl som med en sele som är till för ryggbärande. Ryggselar är praktiska av flera skäl. De ger verkligen fria händer.

När du bär på ryggen kan det innebära att du undviker de positioner som gör att du får så ont i din rygg.

Låt någon annan bära barnet

Missa inte att det faktiskt kan vara möjligt att låta någon annan bära barnet. Många gånger tar vi det för givet att det bara är vi som kan använda bärsjalen. Särskilt mammor kan missa att pappor gärna tar över och bär omkring barnet som är så skönt avslappnat i sjalen. Det kan vara ett sätt att låta din rygg få vila och slippa ha ont bara för att du tycker att det är så viktigt att barnet blir buret.