Hur kan du massera din egen rygg?

massera egen rygg

När du väl inser hur mycket som kan förändras med hjälp av massage så kommer nästa fråga, hur ska du få den oftare? Idag är det inte svårt att skaffa massageverktyg som pistoler, rullar, dynor och mer för att få regelbunden massage i egen regi. Många besvär kan behandlas med massagepistol men frågan är om du kommer åt över ryggen utan att sträcka dig.

Låt oss ta en titt på hur du kan massera din egen rygg med olika massageverktyg. Detta oavsett om du har ont i ryggen på grund av graviditet eller ryggvärk som beror på tendinit.

Kom åt över ryggen med massageverktyg

När vi ser på olika typer av massageverktyg som du kan använda för att behandla din rygg så kan det vara mer eller mindre enkelt att komma åt.

Några bra exempel är:

Massagepistol

Beroende på pickans form så är det möjligt att komma åt över axlar och den övre ryggen. Du kanske också kan massera din ländrygg med detta verktyg. Det är förstås viktigt att du inte masserar i en position som leder till sträckningar som du får problem av.

Tänk också på att massagepistolen kan användas för att massera andra områden som orsakar värken du har i ryggen. Om du till exempel kan behandla ett knä som gör ont och få det att läka snabbare så kanske du sitter mindre varpå du minskar risken för ländryggsvärk på grund av detta.

Massagerulle

En massagerulle är verkligen kanon för dig som vill komma åt över ryggen. Om du till exempel lider av ont i ländryggen så kan det ge omedelbar lindring att lägga sig över en skumrulle och liksom vagga ryggen över den.

Det här klarar du själv hemma på golvet. Faktum är att många väljer att ha en massagerulle hemma och på jobbet i detta syfte. Den är inte bara till för gym och träningslokaler!

gym massage
Den här kan du kanske också använda utan hjälp!

Massagedyna och madrass

Det går också att få ryggmassage med hjälp av en massagedyna som du sitter på eller en massagemadrass som du ligger på. Den här typen av massageredskap ger ofta en shiatsu massage. Hur kraftfull den blir beror på den produkt du använder dig av. Men det bör finnas olika lägen så att du kan anpassa styrkan efter dina behov.

Kan massageredskap ersätta massören?

Det är klart att det knappast går att ställa en massagepistol eller dyna mot behandling av naprapat eller kiropraktor. Massageverktyg är ju inte gjorda för att fungera istället för kroppsterapeuter som kan hjälpa dig att läka en ryggskada.

Men det går att få en snabbare återhämtning och att må bättre i vardagen med den typ av massage du kan klara själv. När du inte kan be en vän om att massera dig över ryggen så kan ovan nämnda redskap vara en lösning.

Var bara säker på att massagen kommer att göra till och inte från. Vissa hälsoeffekter av massage, som att den kan lindra vid sorg, fungerar bäst när det är en annan person som masserar. Beröringen är också en viktig del av denna typ av friskvård, det kan vi inte bortse från.